Blog

Indie je mekka jógy a na svou další certifikaci se právě tam vydala naše školící lektorka a odbornice na jógu a strečink - Jana Najbrtová. Co jí tam přes dlouhé přípravy na zdejší prostředí stejně zaskočilo? Přečtěte si její první postřehy. :-)

Přečtěte si krátkou reportáž od naší absolventky Karolíny Mrózkové, která o prázdninách vyrazila se svou parťačkou Valérií Smejkalovou na malé soustředění za Jade Flash do britského městečka Dudley.

Jedno z nejčastějších sportovních poranění. Dochází k němu nepřímým mechanismem, v případě pole dance tréninku typicky při strečinku s vidinou vytouženého provazu. Může se to stát ale například i při běhu nebo nášvihu.

Nový projekt Pole Dance Encyclopedia odstartován! Spolu s našimi absolventy vytváříme zásobník zajímavých triků různé obtížnosti a různého zaměření. Vzniká tak užitečná a inspirativní kolekce, ke které se budete moci neustále vracet.

Snad každý kdo někdy dělal nějaký sport došel do bodu, kdy zjistil, že pro další progres musí zvětšit svůj rozsah pohybu. U pole dance to platí daleko víc než u většiny ostatních druhů cvičení. Většina pozic, které se pole dancerka naučí, jsou náročné nejen na sílu, ale i na flexibilitu, koordinaci a dynamiku pohybu. Jejich příprava je tak velmi specifická a ač se podle nejnovějších výzkumů nedoporučuje strečink v den tréninku, tak u pole dance to prostě neplatí. Podívejte se na nejčastější chyby se kterými se setkáváme.

Autor:

0

Zase jste neodhadly, co si dát k svačině před tréninkem? Řešíte, co nejvhodnější je dát si po něm? Mrkněte na rychlé rady od naší specialistky Kláry Kaňové.

Chcete znát správné názvosloví základních pole dance prvků? Zajímá vás, kde se nejčastěji chybuje a jaká průpravná cvičení jsou vhodná zařadit do tréninku? Pak si příručku určitě pořiďte!